c S
Dnevne novosti

Sabor Vladi prihvatio razna Izvješća

17.02.2014 07:18 ZAGREB, 14. veljače 2014.(Hina), Hrvatska Vlada dobila je zadaću da Saboru predloži zakon koji bi cjelovito uredio suradnju svih tijela čiji je rad povezan s postupcima pred Europskim sudom za ljudska prava i izvršenjem presuda i odluka Suda.

Od nje je to zatražio Hrvatski sabor, na prijedlog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Vlada je zadužena u državnom proračunu predvidjeti sredstva kojima bi se stvorile kadrovske, prostorne i tehničke pretpostavke za uspješan rad Ureda zastupnice RH pred Europskim sudom za ljudska prava.

Sabor je, uz brojne zastupničke pohvale, raspravio i prihvatio Izvješće zastupnice RH pred Europskim sudom za 2012. godinu. U idućih 60 dana, Sabor bi trebao znati stanje poslovnih prostora, ureda i ispostava Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Na prijedlog Kluba HSU-a, Sabor je obvezao Zavod da mu u roku od 60 dana od prihvaćanja Izvješća o radu i poslovanju Zavoda za 2012. dostavi izvješće s im podacima. Predmetno Izvješće, Sabor je prihvatio.

Zastupnici su prihvatili i brojna druga izvješća raspravljena ovaj tjedan, među njima i Godišnje izvješće o radu Upravnog vijeća Hine za 2012.

Prihvaćena su u izvješća o korištenju predpristupnih programa pomoći EU za prvu polovicu prošle godine; o učincima provedbe Zakona o otocima u 2011. i 2012., o provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga RH u 2012. godini itd. Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja u utorak.