c S
Dnevne novosti

Mrsić: Zakon o zaštiti na radu jednako važan kao i ZOR

21.02.2014 07:22 ZAGREB, 20. veljače 2014.(Hina), Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nije novinarima konkretno odgovorio na pitanje zašto je odgođena saborska rasprava o izmjenama Zakona o radu (ZOR) ustvrdivši kako je Zakon o zaštiti na radu, o kojem se raspravlja, jednako važan kao i ZOR.

"Željeli smo krenuti sa Zakonom o zaštiti na radu, s ciljem da promoviramo zaštitu na radu kao jednako važnu ZOR-u", rekao je Mrsić upitan da objasni zašto je saborska rasprava o ZOR-u, odgođena za idući tjedan. Izrazio je žaljenje što sindikati nisu Zakonu o zaštiti na radu posvetili toliko pažnje kao ZOR-u. "Taj zakon se tiče svakog radnika, tiče se njegova zdravlja, okoline i jednako je važan, pa čak i važniji od ZOR-a u nekim segmentima", poručio je.

ZOR je u saborskoj proceduri, a tri zakona koja smo mi pustili u saborsku proceduru (ZOR, Zakon o zaštiti na radu i Zakon o reprezentativnosti) za nas su jednako važna, poručio je Mrsić. Upitan strahuje li od reakcije sindikata Mrsić je odgovorio da je izražavanje nezadovoljstva njihovo legitimno pravo.

"Ovim putem ih pozivam da sjednemo za stol i razgovaramo, mi smo uvijek bili otvoreni za razgovor", rekao je. Na pitanje hoće li se ići na dodatno smanjenje plaća javnim i državnim službama, Mrsić je odgovorio da se mora uskladiti rashodovna strana prema deficitu, tako da su sve opcije na stolu, pa i ta.