c S
Dnevne novosti

Sabor prihvatio godišnje izvješće HBOR-a

02.06.2014 07:16 ZAGREB, 30. svibnja 2014.(Hina), Hrvatski sabor prihvatio je godišnje izvješće Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za 2013. godinu te donio zakone kojima se ustrojava jedinstveno nacionalno regulatorno tijelo za mrežne djelatnosti.

Donošenjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim komunikacijama i Zakona Agenciji za regulaciju tržišta željezničkih usluga, Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) se pripaja Agencija za regulaciju tržišta željezničkih usluga čime se ustrojava jedinstveno nacionalno regulatorno tijelo za mrežne djelatnosti ili Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, koja će zbog prepoznatljivosti zadržati skraćenicu HAKOM.

U prvom čitanju podržani su zakoni o potporama za očuvanje radnih mjesta te o privremenom uzdržavanju, a podršku su dobili i prijedlozi racionalizacije mreže sudova i državnih odvjetništava.

Sjednica će se nastaviti u iduću srijedu, raspravom o izmjenama Zakona o zadrugama, koje su pred zastupnicima u hitnoj proceduri.