c S
Dnevne novosti

A kategoriju obveznih mirovinskih fondova odabralo 2380 članova, a njih 1157 C

07.08.2014 07:16 ZAGREB, 6. kolovoza 2014.(Hina), Zamjenik ministra rada i mirovinskoga sustava Božidar Štubelj izjavio je kako je do danas 2380 članova obveznih mirovinskih fondova odabralo A kategoriju mirovinskog fonda, dok je njih 1157 odabralo C kategoriju.

"Iako je riječ o relativno malom broju članova mirovinskih fondova koji su promijenili modele, kako će se oplođivati i skrbiti o sredstvima za njihove mirovine, možemo govoriti o počecima brige naših građana o njihovoj budućnosti i visini mirovine", kaže Štubelj i dodaje kako je u slijedećem periodu potrebno još više raditi na financijskom opismenjavanju naših građana.

Kazao je i da su očekivali takve rezultate jer je riječ o novini te činjenici da građani drugi mirovinski stup još uvijek ne doživljavaju kao štednju. Napominje i kako sve tri kategorije nose prinose i da će oni koji ne odaberu potporfelj automatski biti raspoređeni u potporfelj B koji odgovara dosadašnjem tipu ulaganja fondova. Još samo danas i sutra može se odabrati model drugog mirovinskog stupa no to je do sada zatražio mali broj građana.