c S
Dnevne novosti

Vlada usvojila stajalište za sastanak Vijeća za poljoprivredu

05.09.2014 07:14 ZAGREB, 4. rujna 2014.(Hina), Hrvatska Vlada usvojila je stajalište za izvanredni sastanak Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 5. rujna, priopćeno je iz Vlade.
Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju.

Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka Vijeća EU je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska.

Vlada je odgovorila na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 11. srpnja 2014. godine br. 2014/2150 u vezi s nacionalnim mjerama prijenosa Direktive. Odgovorila je i na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 11. srpnja 2014. godine br. 2014/2136 u vezi s nacionalnim mjerama prijenosa Provedbene direktive.

Odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Vlada je odgovorila na upravnu tužbu tužitelja PRIRODNI PLIN d.o.o. iz Zagreba, kojeg zastupa opunomoćenik Josip Madirazza, odvjetnik u Odvjetničkom društvu Madirazza&Partneri, protiv tuženice Vlade Republike Hrvatske, radi poništenja odluke o opskrbljivaču od 27. veljače 2014. godine, priopćeno je iz Vlade.