c S
Dnevne novosti

Hrvatski sabor počinje jesensko zasjedanje

17.09.2014 07:24 ZAGREB, 16. rujna 2014.(Hina), Nakon dvomjesečne stanke, Hrvatski sabor će započeti 14. sjednicu, koja bi trebala trajati neprekinuto šest tjedana, do blagdana Svih svetih.

Na dnevnom redu zasad je 70-ak točaka, no najvažnije se tek očekuju iz Vlade, koja bi u Sabor trebala poslati prijedloge izmjene Zakona o porezu na dohodak te rebalansa ovogodišnjega državnog proračuna.

Zastupnici bi trebali odlučiti i o referendumskoj inicijativi 17 sindikata koji su u srpnju prikupili i Hrvatskom saboru dostavili potpise za raspisivanje referenduma o zakonskoj zabrani izdvajanja pratećih djelatnosti u javnom sektoru, tzv outsourcinga. Saborski Odbor za Ustav predlaže da se prikupljeni potpisi pošalju Vladi na provjeru.

U saborske klupe ove se jeseni vraća i bivša sisačka županica Marina Lovrić Merzel, koja je početkom rujna puštena iz pritvora, nakon što je razriješena dužnosti županice, i nakon što su ispitani svi svjedoci u sudskom procesu u kojem se bivšu županicu tereti za milijunske zlouporabe.

Na 14. sjednici, vjerojatno sredinom slijedećeg tjedna, predsjednik Vlade Zoran Milanović podnijet će izviješća o radu Vlade i europskim poslovima. Sjednica će, kako je i uobičajeno, početi aktualnim prijepodnevom, tijekom kojega će zastupnici postavljati pitanja članovima Vlade.