c S
Dnevne novosti

Putin će razgovarati s Merkel od otkazivanju rusko-njemačkog foruma

15.10.2014 07:10 MOSKVA, 14. listopada 2014.(Hina/AFP), Ruski predsjednik Vladimir Putin je obećao u utorak da će s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarati o njemačkoj odgodi rusko-njemačkog foruma koji je bio predviđen za kraj listopada u Sočiju, na Crnom moru.

Putin je na sastanku ruskog Vijeća ljudskih prava u Kremlju rekao da bi prema logici njemačke strane bilo bolje odgoditi događaj kako bi se izbjegle štete vodeći računa o sadašnjim ruskim kompliciranim odnosima s Europom.

Taj je skup organiziran radi pronalaženja rješenja za sadašnje probleme, dodao je ruski predsjednik i rekao da će o tome razgovarati s kancelarkom za nekoliko dana u Milanu, na euro-azijskom summitu.

Forum kojeg su 2001. pokrenuli njemački kancelar Gerhard Schroeder i predsjednik Putin okuplja 200 šefova poduzeća, političare, dužnosnike kulture i medije, a održava se jednom godišnje obično u okviru summita dviju vlada.Njemačko-ruski forum je često popraćen susretom Vladimira Putina i Angele Merkel.

Ovaj put je njemačka stranka odbacila mogućnost tog susreta pod pritiskom nevladinih organizacija poput Greenpeacea, Amnesty International i Zaklade Heinrich Boell, izvijestio je tjednik Der Spiegel.