c S
Dnevne novosti

Stožer uoči sastanka s premijerom: Rafinerija Sisak ključna za energetsku neovisnost RH

21.01.2015 07:20 ZAGREB, 20. siječnja 2015.(Hina), Čelnik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić izjavio je u utorak uoči sastanka s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem kako će ga predstavnici Stožera upozoriti na to da je sisačka rafinerija ključna za hrvatsku energetsku neovisnost. 
"Konačno smo dobili priliku razgovarati s premijerom, iznijet ćemo mu jasne stavove i upozorenja što se sprema hrvatskoj energetskoj neovisnosti ako se ugasi Rafinerija nafte Sisak", rekao je Sekulić uoči sastanka novinarima na Markovom trgu. Kaže i kako očekuje jasno određenje Vlade u tom smislu. Upitan što će biti ako se ne ispune očekivanja Stožera, Sekulić odgovara da vjeruje u ispunjenje tih zahtjeva, kojima u prilog govore podaci.

Dodaje da je "na djelu otvoreni rat MOL-a", ustvrdivši da među zaposlenicima u sisačkoj rafineriji kruže priče o otpremninama, što je, kako je rekao, "potpuno podmuklo" s MOL-ove strane. Drži i da je ključno očuvati Rafineriju nafte Sisak, poštivati međudioničarski ugovor Vlade i MOL-a, ali i hrvatske zakone koji ne propisuju vođenje kompanije preko izvršnih direktora. Prerada domaće nafte u Rafineriji nafte Sisak obustavljena je od srijede, 14. siječnja, za što iz Ine kažu da predstavlja uobičajenu mjeru optimizacije poslovanja, a ne zatvaranje rafinerije, dok iz Stožera za obranu sisačke rafinerije upozoravaju da je sve izglednije njezino trajno zatvaranje.