c S
Dnevne novosti

Smjenjen predsjednik i članovi Uprave ZG Holdinga

16.06.2015 07:15 ZAGREB, 15. lipnja 2015. (Hina), Skupština trgovačkog društva Zagrebački Holding u ponedjeljak je smijenila predsjednika Uprave ZG Holdinga Dejana Fička, te umjesto njega imenovala Anu Stojić Deban, a smijenjeni su također svi članovi Uprave - Denis Nikola Kulišić, Krešimir Kvaternik i Marija Cvrlje, priopćeno je iz Holdinga. 
"Skupština Društva donijela je odluku da se Anu Stojić Deban, dosadašnju predstojnicu Ureda Uprave Zagrebačkog holdinga, imenuje predsjednicom Uprave društva koja će obnašati tu funkciju do imenovanja nove Uprave društva", ističu iz Odnosa s javnošću ZG Holdinga. Stojić Deban prihvatila je odluku Skupštine Društva te je pokrenut postupak upisa u Trgovački sud. Razriješenja predsjednika i članiva Uprave ZG Holdinga su od današnjeg dana, navodi se u priopćenju.

Smijenjivanje Uprave Zagrebačkog holdinga gradonačelnik Bandić najavio je u proteklog tjedna u više navrata, jer se oglušila na njegov zahtjev da se odrekne visokih otpremnina. "Nažalost, oni su sami sebe smijenili jer su odbili prihvatiti normalne kolektivne ugovore. U situaciji krize, recesije i gdje Holding obavlja preko 85 posto posla za Grad Zagreb, a ne na tržištu, deplasirano je govoriti o menadžerskim ugovorima. U ponedjeljak ćemo riješiti taj problem, ja ih nisam smijenio - sami su se smijenili", izjavio je Bandić za radio-postaju Yammat Fm prošlog tjedna.