c S
Dnevne novosti

Most: Vlada "pere ruke" od Imunološkog; omogućiti funkcioniranje zavoda

14.07.2015 07:25 ZAGREB, 13. srpnja 2015. (Hina), Most nezavisnih lista ocijenio je u ponedjeljak da Vlada "pere ruke" od Imunološkog zavoda te traži da u roku sedam dana definira model prijelaznog funkcioniranja. 
"Svjedoci smo višemjesečne agonije u koju vlada svojim 'perem ruke' pristupom gura u propast Imunološki zavod", navodi se u priopćenju koje potpisuju liječnici i gradonačelnici Omiša i Metkovića Ivan Kovačić i Božo Petrov u ime Odbora za zdravstvo Mosta nezavisnih lista. Ističu kako usprkos svim neupitnim i nepobitnim argumentima zašto bi Imunološki zavod trebao imati posebnu pažnju onih koji upravljaju državom, "Vlada se u slučaju Imunološkog zavoda ponaša kao da se radi o nečemu što je 'onako usput', prolazni 'problem' oko kojeg se digla nepotrebna buka. Ponaša se kao da se radi o trgovačkom društvu koje proizvodi npr. plastične vrećice i jedno je od 2000 takvih društava u Hrvatskoj", navodi se u priopćenju i dodaje kako "izgleda da svi u Hrvatskoj, osim onih koji o tome odlučuju, uviđaju značaj Imunološkog zavoda za dobrobit građana ove zemlje".

S obzirom na potrebu, utjecaj i neophodnost funkcioniranja institucije tipa Imunološki zavod, pozivaju Vladu i sve odgovorne da odmah situaciji oko Imunološkog zavoda da daju najviši prioritet. "Tražimo da u roku od najviše sedam dana definiraju model po kojem će Imunološki odmah profunkcionirati te funkcionirati određeni prijelazni period (šest mjeseci, a da se u najkraćem roku, u dogovoru i uz suglasnost s onima koji najbolje poznaju potrebe i značaj Imunološkog zavoda, definira rješenje koje će omogućiti nesmetani rad i funkcioniranje Imunološkog zavoda", navodi se, među ostalim, u priopćenju Mosta nezavisnih lista.