c S
Dnevne novosti

Vukovar: Poduzetničkim inkubatorom do novih radnih mijesta

10.08.2015 07:25 ZAGREB, 9. kolovoza 2015. (Hina), U sklopu vukovarske Poslovne zone, do kraja ove godine trebala bi biti dovršena izgradnja sedam milijuna kuna vrijednog Poduzetničkog inkubatora u kojem bi u sljedećih pet godina trebalo biti otvoreno 30 tvrtki sa 120 novih radnih mjesta. 
Poduzetnički inkubator uključivati će programe namijenjene stvaranju tvrtki koje se temelje na znanju i inovativnosti, a ovisno o fazi razvoja tvrtki nuditi će cjelovit paket usluga - od poslovnog prostora i potpore inovacijama i rastu poduzeća do različitih intelektualnih i administrativnih usluga, izvjestila je u nedjelju Hrvatska gospodarska komora. Projektom su, uz radove na inkubatoru, obuhvaćene i obuke te radionice za potencijalne korisnike usluga inkubatora: poduzetnike-početnike, predstavnike malih i srednjih tvrtki, nezaposlene i studente. Uz to, usluge i potporu inkubator će zainteresiranim tvrtkama osigurati i putem virtualnog inkubatora.

Riječ je o projektu koji se financira bespovratnim sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi ga Grad Vukovar, u suradnji sa Županijskom komorom Vukovar, vukovarskom Razvojnom agencijom te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Cilj projekta je pridonijeti održivom ekonomskom razvoju Vukovarsko-srijemske županije, i to podupiranjem poduzetnika-početnika, poticanjem rasta i razvoja malih i srednjih tvrtki te povećanjem mogućnosti zapošljavanja u Vukovaru.