c S
Dnevne novosti

Start-up konferencija "Zagreb Connect" 11. i 12. studenoga na ZV-u

18.09.2015 07:15 ZAGREB, 17. rujna 2015. (Hina), Start-up konferencija "Zagreb Connect" koju organizira Grad Zagreb s veleposlanstvom Izraela održat će se 11. i 12. studenoga u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare koje su svi zainteresirani start-upovi pozvani da do 5. listopada prijave svoje projekte. 
Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić istaknula je kako je to drugi "Zagreb Connect", a zamišljen je kao događaj na kojem će start-up poduzeća imati priliku predstaviti ideje i poslovne projekte potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Osnovni cilj konferencije je promocija start-up zajednice u Zagrebu i regiji, a vizija joj je stvoriti mrežu start-upova, poslovnih anđela, institucija, mentora i studenata koji će promovirati pozitivnu poduzetničku klimu, kazala je Jozić. Konferencija će početi radionicom "Bootcamp" na kojoj će 15 izabranih start-up finalista imati priliku raditi na svojim projektima sa renomiranih domaćim i inozemnim mentorima te pripremiti nastup s kojim će se predstaviti publici i investitorima. Drugog dana konferencije održat će se "pitch natjecanje". Start-up finalisti predstavit će se publici i investitorima, a najbolji "pitchevi" dobit će novčane nagrade.

Jozić je istaknula kako Grad Zagreb prepoznaje važnost rastuće start-up zajednice i želi pomoći mladim poduzetnicima, pretvoriti njihove poslovne ideje u uspješne tvrtke. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako je to prilika da se na djelu pokaže kako Zagreb ima 40 posto gospodarskog potencijala i prednjači po podršci mladim ljudima, odnosno brzo rastućim tvrtkama baziranim na visokoj tehnologiji. "Mladi ljudi koji žele sebe dokazati u biznisu, imaju znanje i barataju visokom tehnologijom budućnost su ove zemlje i grada. A tko će drugi nego Zagreb potegnuti, jer smo prvi u mnogo čemu pa ćemo biti prvi i po tome", poručio je Bandić.