c S
Dnevne novosti

Kineski premijer s Josipom Lekom o suradnji na području infrastrukture i poljoprivrede

27.11.2015 07:25 PEKING, 26. studenoga 2015. (Hina), Kineski premijer Li Keqiang pozvao je u četvrtak, na sastanku s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom, na veću suradnju Kine i Hrvatske na području infrastrukture i poljoprivrede, javila je agencija Xinhua.

Sastanak je održan dva dana nakon ekonomskog i trgovinskog foruma između Kine i zemalja središnje i istočne Europe održanog u kineskom gradu Suzhou. Li je kazao da je taj događaj uspješno pokazao koji su novi prioriteti bilateralne suradnje. Li je naglasio da će Kina doprinijeti hrvatskim infrastrukturnim projektima kao što su luka Rijeka i željeznica koja povezuje tu luku s Mađarskom. Isto tako, naglasio je, Kina će surađivati s Hrvatskom na polju poljoprivrede, civilnog zrakoplovstva i turizma.

Kineski premijer nada se još boljoj razmjeni između kineskog i hrvatskog parlamenta. Leko se složio da je forum u Suzhouu na kojem je sudjelovao bio uspješan, te rekao kako se veseli suradnji s Kinom na projektima prometne infrastrukture koji uključuju luke, željeznice i zračne luke, te u turizmu i u proizvodnji hrane.