c S
Dnevne novosti

Milanović: Premijer može biti samo Karamarko ili ja

15.12.2015 07:40 ZAGREB, 14. prosinca 2015. (Hina), Čelni čovjek koalicije Hrvatska raste i predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je u ponedjeljak da samo lider Domoljubne koalicije i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ili on kao čelnik SDP-a i koalicije Hrvatska raste imaju izborni legitimitet da postanu premijerom, a sve drugo smatra prevarom birača.

"Nakon ovih izbora samo su dvije osobe u Hrvatskoj legitimirane voditi hrvatsku Vladu. Kojim god redosljedom krenuli, to smo Tomislav Karamarko i ja", rekao je Milanović na Pantovčaku u izjavi novinarima nakon zajedničkih konzultacija dviju koalicija s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović o mandataru Vlade. Poručio je da bi nestranački premijer bio "na neki način prevara birača" istaknuvši da bi se time oslabilo Hrvatsku.

"Netko svjesno ili nesvjesno želi mandatara preko plota, iz busije, nekoga koga nismo vidjeli", poručio je Milanović. Smatra i da odgovornost leži na izabranim saborskim zastupnicima koji, kaže, moraju donijeti odluku hoće li se konstituirati. "Dok to ne učine, na neki način drže zemlju taocem", rekao je Milanović koji, potvrdio je, nema dovoljnih 76 potpisa potpore da bude mandatar Vlade, ali ima "značajno više od Karamarka". Karamarko nakon zajedničkog sastanka na Pantovčaku nije dao izjavu novinarima.