c S
Dnevne novosti

U Mostu u podne sastanak s HDZ-om i SDP-om

18.12.2015 07:45 ZAGREB, 18. prosinca 2015. (Hina), U središnjici Mosta nezavisnih lista u petak u podne počinje sastanak predstavnika Mosta i HDZ-ove koalicije, a svoj dolazak sinoć je potvrdila i SDP-ova koalicija.

Na tom bi sastanku trebale biti definirane ključne reforme koje bi se trebale provesti tijekom predstojeće četiri godine. U 19 sati počinje i sastanak vezan za definiranje mandatara i druge pozicije, uključujući Sabor. „U utorak će biti poznat mandatar nove vlade ili idemo na nove izbore“, poručio je sinoć iz Metkovića lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov. Iako je Glavni odbor SDP-a prvotno odbio razgovore o zajedničkoj vladi s HDZ-om, čelnik SDP-a Zoran Milanović prije dva dana uputio je pismo Mostu u kojem ih je pozvao na nastavak pregovora te istaknuo kako je spreman razgovarati o Petrovu kao budućem mandataru. 

Petrov je na to sinoć poručio kako se danas u podne sastaje s „prvom stranom koja je pristala, a druga stana, ako se želi priključiti sastanku, pozvani su“. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jučer je kazao kako je Milanovićevo nuđenje premijerske dužnosti čelniku Mosta Petrovu tek jedan u nizu Milanovićevih „neuvjerljivih obrata“ s obzirom na to da on „stalno mijenja mišljenja i teze, a interes mu je samo sačuvati fotelje“. Milanović je pak iz Bruxellesa poručio da je očito kako je SDP puno direktniji i iskreniji od HDZ-a koji, tvrdi Milanović, cijelo vrijeme "mulja".