c S
Dnevne novosti

Optuženi visokopozicionirani djelatnici MUP-a

18.12.2015 07:20 ZAGREB, 17. prosinca 2015. (Hina), Uskok je podigao optužnicu protiv jedanaest ljudi, uključujući i šestoricu policajaca, od kojih su trojica visokopozicionirani u MUP-u i Ravnateljstvu policije, tereteći ih da nisu sankcionirali prometne prekršaje.
Voditelja Službe za sigurnost cestovnog prometa, Uprave policije MUP-a, voditelja Službe mobilne jedinice prometne policije MUP-a, i načelnika 2. postaje prometne policije Zagreb Uskok tereti da su tijekom veljače i travnja na traženje trojice suokrivljenika od trojice policajaca zatražili da ne sankcioniraju utvrđene prekršaje u prometu, na što su oni i pristali.

Nakon što je policijski službenik 27. siječnja zaustavio osobni automobil kojim je upravljao sin jednog od suokrivljenika i utvrdio počinjenje prekršaja, otac je nazvao tog policajca i zatražio ga da ne sankcionira počinjenje prekršaja, na što je policijski službenik pristao, navodi Uskok. Okrivljenima na teret stavlja trgovanje utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanje na trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti.