c S
Dnevne novosti

Šustar: Zakon je obvezujući za sve

12.02.2016 07:35 ZAGREB, 11. veljače 2016. (Hina), Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u četvrtak je odgovarajući na novinarska pitanja o slanju sportske inspekcije u Hrvatski nogometni savez (HNS) kako bi se utvrdilo poštuje li HNS Zakon o sportu izjavio kako čeka nalaz inspekcije nakon koje će pokrenuti akcije propisane zakonom.
"Glavna inspektorica je poslala dopis svim županijskim organizacijama da su dužni djelovati u skladu sa zakonom. Ozbiljna smo država i moramo postupati u skladu sa zakonom bez obzira na rasprave koje su bile. Očekujemo prva očitovanja inspekcije o kojima ćete promptno izviješteni. Ono što je ključno je da je ministarstvo bilo proaktivno u čitavoj priči. Za inspekcijski nadzor Hrvatskog nogometnog saveza zadužena je glavna inspektorica i od nje očekujemo izvješće u što kraćem roku, ali preciznih rokova nema", rekao je Šustar.

Na pitanje što misli o izjavi glavnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića koji je u utorak na konferenciji za novinare ustvrdio kako HNS djeluje u skladu sa zakonom, te da se Izmjene i dopune zakona ne odnose na HNS, Šustar je odgovorio: "Argument koji je podnio gospodin Vrbanović je svakako zanimljiv pravni argument. Međutim, treba uzeti u obzir širu sliku i vdijet ćemo na koji način će se očitovati sportske inspekcije". O mogućim sankcijama za HNS u slučaju da sportska inspekcija utvrdi nepravilnosti, ministar Šustar je rekao kako će one biti u skladu sa zakonom. "Sankcije će biti u skladu sa zakonom. Ključna je poruka kako je zakon obvezujući za sve i želimo poštivati temeljne odredbe vladavine prava".