c S
Dnevne novosti

Orešković primio novog direktora Svjetske banke za EU Banerjija

01.03.2016 07:45 ZAGREB, 29. veljače 2016. (Hina), Predsjednik Vlade Tihomir Orešković susreo se u ponedjeljak s novim regionalnim direktorom Svjetske banke za Europsku uniju Arupom Banerjijem, izvijestili su iz Vlade. Sastanku Oreškovića i Banerjija nazočili su i ministar financija Zdravko Marić te voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Carlos Pinerua i regionalni menadžer Međunarodne financijske korporacije Thomas Lubeck.

Premijer Orešković osvrnuo na ključne prioritete hrvatske Vlade, a to su fiskalna konsolidacija, održivost duga i promjena poslovne klime uz potporu malim i srednjim poduzetnicima.  

"Svjetska banka prepoznaje napore hrvatske Vlade da riješi prioritete o kojima je govorio premijer Orešković, nastavlja podupirati napore Vlade na putu ka snažnijem gospodarskom rastu te je spremna pomoći Hrvatskoj da maksimizira dobrobiti od članstva u Europskoj uniji", navodi se u priopćenju.

Novi regionalni direktor Svjetske banke Banerji, koji je na tu poziciju imenovan u siječnju, prije sastanka u Banskim dvorima održao je poseban sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem, zaključuje su u priopćenju Vladine Službe za odnose s javnošću.