c S
Dnevne novosti

Ministar s predstavnicima sindikata dogovorio suradnju na reorganizaciji MUP-a

18.03.2016 07:20 ZAGREB, 17. ožujka 2016. (Hina), Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u četvrtak se prvi put u svom mandatu sastao s predstavnicima reprezentativnih sindikata policijskih i državnih službenika, a na sastanku je zaključeno kako će se suradnjom na reorganizaciji MUP-a postići bolji sustav i zaštita službenika, priopćeno je iz MUP-a.

Sastanku su prisustvovali glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, pomoćnici ministra Lidija Pelivan Stipetić, Stjepan Lončarica, Joško Dorić te predsjednici i glavni tajnici Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. "Orepić je rekao kako ovaj sastanak smatra početkom reorganizacije sustava te istaknuo važnost čovjeka, odnosno službenika u njemu. Dodao je kako u sustavu državne uprave postoji nesrazmjer u plaćama i pravima", stoji u priopćenju. Dodaju da su predstavnici sindikata iznijeli probleme na koje im ukazuju članovi te su istaknuli da se protive smanjenju prava, napominjući da su se već ranije odrekli božićnica i pristali na smanjenje plaće od šest posto.

"Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić istaknuo je da policijski službenik koji nije u stanju sam sebe zaštiti, ne može zaštititi ni građane. Predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar je rekao kako su službenici sa srednjom stručnom spremom potplaćeni, kako policijski tako i državni te istaknuo potrebu za jasnim kriterijima. Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Boris Pleša rekao je da se nada dobroj suradnji i rješavanju postojećih problema", priopćio je MUP.