c S
Dnevne novosti

Sabor aktualnim prijepodnevom počinje novo zasjedanje

13.04.2016 07:45 SABOR 2

ZAGREB, 12. travnja 2016. (Hina), Premijer Tihomir Orešković i članovi njegove vlade u srijedu će, po prvi puta, u saborskom aktualnom prijepodnevu, odgovarati na upite zastupnika, budući da Hrvatski sabor počinje novu sjednicu koja bi trebala potrajati do sredine srpnja.

Svoja pitanja najavila su 42 zastupnika, prvi će ih postaviti Šandor Juhas i Veljko Kajtazi, zastupnici manjina, posljednji pravaš Ivan Kirin i HDZ-ov Josip Križanić. Na dnevnom redu zasjedanja, koje će potrajati do sredine srpnja, za sada je 40-ak točaka.Uz razna izvješća, pred zastupnicima je niz zakona, kako onih koje je predložila Vlada, tako i zakona iz zastupničkih klubova, posebice oporbenih.

Vlada je, tako, Saboru predložila izmjene Općeg poreznog i zakona o porezu na dobit, izmjene Zakona o faktoringu. Pred Saborom su i izvješća o radu za prošlu godinu koje su poslale pučka, te pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, ravnopravnost spolova, prava djece.

Oporbeni klubovi u proceduru šalju dvije interpelacije, SDP o švicarskom franku, a Reformisti Radimira Čačića o reguliranju rada na određeno vrijeme.