c S
Dnevne novosti

Šibenski gradonačelnik Burić izložio realizirane projekti, za jesen najavio nove

14.06.2016 07:05 ŠIBENIK, 13. lipnja 2016. (Hina), Najznačajnije provedene projekte šibenske gradske vlasti u tri godine mandata predstavio je u ponedjeljak šibenski gradonačelnik Željko Burić, a na 11 panoa ispred Gradske uprave vidi se stanje prije i poslije realizacije, dok je za jesen najavio nove, među kojima su plaža Brodarica, uređenje lučice Vrnaže i gradnja čvora zgradnja čvora Meterize. 
Burić je, zajedno sa svojim zamjenicima Danijelom Miletom i Nikicom Penđerom, novinarima izjavio da su iza njih uspješne tri godine s nizom projekata u svim sferama. Među 11 velikih projekata koji su realizirani u protekle tri godine su Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, tvrđava sv. Mihovil, tvrđava Barone, Gradska plaža Banj, križanje Bosanska/S. Radića, obnova dvorane Baldekin, uređenje Trga Dražena Petrovića, Urbani inkubator, Dječji vrtić Smilje, Pomoćni stadion na Šubićevcu, rotor u Zatonu. Burić je kazao kako su na plakatima izložili samo financijski „teže“ projekte Grada Šibenika.

Posebno je istaknuo investiciju od 11 milijuna eura koji su uloženi u izgradnju kolektora za istočni dio grada, zatim gradnju proizvodnih pogona na Gospodarskoj zoni Podi gdje su u posljednje tri godine otvorena nova četiri pogona, dok ih je pet u gradnji, zatim centar za gospodarenje otpadom Bikarac, ali i niz komunalnih zahvata na cijelom području Grada Šibenika. Nema gradske četvrti niti mjesnog odbora u koji nisu „ušli“, o čemu javnost redovito izvještavaju, rekao je Burić. Šibenski gradonačelnik također je da se, kao što je i obećano, jedan po jedan projekt uspješno realizira.  Mandat sam započeo u lipnju 2013. s papirom naslovljenim ’20 projekata koji mijenjaju Šibenik’, svi će oni, a bit će ih i više, biti prezentirano u četvrtoj godini mandata.   

Devet projekata čiju je realizaciju Burić najavio, su plaža Brodarica za koju je već izabran izvođač, lučica Vrnaža na kojoj su već počeli radovi, čvor Meterize na kojem radovi počinju na jesen, zatim 11 milijuna eura vrijedan istočni krak kolektora, projekt POS Meterize i Šubićevac čekaju potpis ministra kako bi započeo s realizacijom. U tijeku je natječaj za vodovod u Grebaštici, u kino Odeon dosad je uloženo pet milijuna kuna, za sportski rekretivni centar Ražine uskoro će se objaviti natječaj za izvođača radova, radi se na eko projektu Bikarac, a najavljena je i obnova vrtića Kućica.