c S
Dnevne novosti

Ured predsjednice: Kurikularna reforma mora se nastaviti

06.07.2016 07:55 ZAGREB, 5. srpnja 2016. (Hina) - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović održala je u utorak odvojene sastanke na temu Cjelovite kurikularne reforme s predstavnicima Stručnih radnih skupina Cjelovite kurikularne reforme te s predstavnicima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na čelu s predsjednikom akademikom Zvonkom Kusićem, a zaključak je oba sastanka da se reforma hrvatskog školskog sustava mora nastaviti i provesti te kako je potrebno osnažiti javnu raspravu u cilju razrješavanja svih dvojbi. 
Iz Ureda predsjednice priopćeno je da se na oba sastanka razgovaralo o potrebnim promjenama postojećeg sustava obrazovanja koje bi pridonijele kvaliteti i modernizaciji nastave te konkurentnosti mladih po završetku školovanja. 

Glavni zaključak oba sastanka je kako se reforma hrvatskog školskog sustava mora nastaviti i provesti te kako je potrebno osnažiti javnu raspravu u cilju razrješavanja svih nedoumica. I

sto tako, zaključeno je kako treba učiniti sve kako bi mladi školovani ljudi nastavili živjeti i raditi u svojoj domovini, stoji u priopćenju Ureda predsjednice.