c S
Dnevne novosti

DIP: SMS-ove sa sadržajem koji se odnosi na izbore prijavite HAKOM-u

24.08.2016 07:20 ZAGREB, 23. kolovoza 2016. (Hina), Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćio je u utorak kako su zaprimili više primjedbi građana koji su sa nepoznatog broja dobivali SMS poruke, a čiji se sadržaj odnosi na predstojeće parlamentarne izbore te su građane pozvali da takve poruke prijave Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM) kako bi se onemogućilo daljnje uznemiravanje birača.
DIP je zaprimio više primjedbi građana koji su sa nepoznatog broja dobivali SMS poruke, a čiji se sadržaj odnosi na nadolazeće izbore - bilo u obliku predizborne ankete o načinu glasovanja birača bilo u obliku promidžbenih poruka izbornih sudionika.

Upućujemo birače da se u slučaju primitka tih SMS poruka nepoznatih pošiljatelja mogu obratiti HAKOM-u, kako bi oni u okviru svojih nadležnosti poduzeli odgovarajuće mjere u svrhu utvrđivanja korisnika tih brojeva i njihovog eventualnog blokiranja, a sve kako bi se onemogućilo daljnje uznemiravanje birača slanjem SMS promidžbenih poruka, stoji u priopćenju.

Kontakt podaci u HAKOM-u su: Roberta Frangeša Mihanovića 9 (adresa),  e-mail: nezeljeni.sms@hakom.hr, telefon: 01/7007 007 te faks: 01/7007 070.