c S
Dnevne novosti

Država darovala zemljište za opatijski Dom zdravlja, vrijedno 9,5 milijuna kuna

05.10.2016 07:05 RIJEKA, 4. listopada 2016. (Hina), Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju nove zgrade opatijske ispostave Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, vrijednog više od 9,5 milijuna kuna, potpisali su u utorak župan Zlatko Komadina i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Tomislav Boban.

Država je, na zahtjev županije, darovala 4961 četvorni metar zemljišta opatijske ispostave Doma zdravlja, nakon što je o darovanju u srpnju odlučilo Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, uz suglasnost resornog Ministarstva. Primorsko-goranska županija se, pak, obvezala da će darovanu nekretninu privesti namjeni u roku od pet godina od sklapanja ugovora. Kako je pojašnjeno na potpisivanju ugovora, nekretnine se mogu darovati u svrhu ostvarenja projekata od osobitog značaja za gospodarski razvoj ili za projekte od općeg javnog ili socijalnog interesa. 

Županija je ranije primila i darovanje Grada Opatije, zemljište površine 2358 četvornih metara, tržišne vrijednosti 3,2 milijuna kuna, također namijenjeno za izgradnju opatijske ispostave županijskog Doma zdravlja. Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić kazao je da će se zgrada prenamijeniti i prodati, a od tog novca financirat će se izgradnja novog objekta. Župan Komadina rekao je da postojeći objekt Doma zdravlja u Opatiji više ne odgovara potrebama te da su sada ostvareni svi uvjeti za ishodovanje građevne dozvole.

Prema DUUDI-ju iz primorsko-goranskih lokalnih jedinica upućeno je više zahtjeva za dodjelu državnog zemljišta za razne projekte, dodao je. Predstojnik DUUDi-ja Tomislav Boban najavio je da će danas potpisati još jedan ugovor, i to s predstavnicima Općine Matulji, kojoj će država darovati materijal iz iskopa s gradilišta riječke bolnice, vrijedan oko milijun kuna. Taj materijal koristit će se za poravnanje zaravni u Radnoj zoni Miklavija.