c S
Dnevne novosti

Sabor prihvatio premijerovo izvješće o sastanku Europskog vijeća

31.10.2016 07:18 Zagreb, 28. listopada 2016. (Hina),  - Hrvatski sabor u petak je većinom glasova prihvatio izvješće predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o sastanku Europskog vijeća od 20. i 21. listopada ove godine.

Za premijerovo izvješće izjasnio se 91 zastupnik, 23 su bila suzdržana, a tri protiv. Sabor je u prvom čitanju prihvatio izmjene i dopune Ovršnog zakona, što ga je predložio Klub zastupnika Mosta. Sve primjedbe i prijedlozi dostavit će se predlagatelju kako bi ih imao u vidu kod izrade konačnog teksta zakona.

Predlagatelj je pristao do izrade konačnog prijedloga zakona provesti javno savjetovanje. Predložili su to saborski Odbor za pravosuđe i Klub SDP-a, u ime Mosta pristao Miroslav Šimić, a glasovanjem potvrdilo svih 130 nazočnih zastupnika. 

Šimić, međutim, nije prihvatio prijedlog Kluba SDP-a da se zaduži Vladu da izradi konačan tekst izmjena Ovršnog zakona. To je nepovjerenje Mosta prema vlastitoj Vladi nezabilježeno u dosadašnjoj parlamentranoj praksi, ustvrdio je Peđa Grbin (SDP). To nije osporavanje ministra, ni Vlade, nego davanje na važnosti zastupnicima, uzvratio mu je predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov (Most).