c S
Dnevne novosti

Vlahušićeva obrana tražila da se izdvoje dokazi u aferi Revelin

29.11.2016 07:20 DUBROVNIK/SPLIT, 28. studenoga 2016. (Hina), Obrana dubrovačkoga gradonačelnika Andre Vlahušića zatražila je u ponedjeljak na sjednici optužnoga vijeća Županijskoga suda u Splitu u aferi Revelin da se iz sudskog spisa izdvoji dio dokaza jer ih smatra nezakonitim pa je sjednica odgođena do pravomoćnog rješenja Vrhovnog suda, potvrdio je glasnogovornik suda Damir Romac.
"Obrana je zatražila da se izdvoje neki dokazi iz sudskog spisa kao nezakoniti. Sljedeća sjednica odgođena je na neodređeno vrijeme dok sudsko vijeće ne odluči o tome i bit će najavljena nakon što rješenje o izdvajanju dokaza postane pravomoćno", istaknuo je Romac, koji nije mogao potvrditi o kojim je dokazima riječ.

"Nakon što sudsko vijeće donese odluku, vjerojatno se može očekivati žalba jedne ili druge strane, a pravomoćno rješenje donosi Vrhovni sud nakon žalbi. To se dogodi relativno brzo, u prosjeku dva do tri mjeseca. Nakon toga se može očekivati novo ročište na kojem će se donijeti rješenje o prihvaćanju, odbacivanju ili vraćanju optužnice na doradu", rekao je Romac. 

Inače, sjednica je odgođena dva puta. Prva je sjednica trebala biti početkom lipnja, no bivši odvjetnik dubrovačkoga gradonačelnika Rajko Mlinarić zatražio je tada da se ona odgodi jer je nekoliko dana prije imenovan sucem Ustavnog suda, a druga je odgoda bila u listopadu. Inače, Uskokova optužnica Andru Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića tereti za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te poticanje na zloporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga. 

Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je otvorio istoimeni noćni klub. Dubrovački gradonačelnik, smatra Uskok, u tom je poslu oštetio gradski proračun najmanje tri milijuna kuna.