c S
Dnevne novosti

Sabor izmijenio Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

27.03.2009 15:05 ZAGREB, 27. ožujka 2009. Hina - Sabor je danas izmijenio Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a te bi izmjene trebale jamčiti sigurnost navijača na svim utakmicama.
Vlada je odbila nekoliko amandmana da se potpuno zabrani konzumiranje alkohola na stadionima pa će navijači tako na utakmicama koje nisu visokorizične i dalje moći konzumirati pivo.

Zastupnici su prihvatili i novi Zakon o upravnom postupku, koji bi trebao ubrzati pokretanje i vođenje upravnog postupka i rješavanje upravne stvari.

Donesen je i Zakon o nedopuštenom oglašavanju, čime je zabranjeno zavaravajuće oglašavanje, dok će ono usporedno biti strogo kontrolirano. Sabor je izmijenio Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, čime je gospodarskim inspektorima omogućena kontrola kampiranja izvan organiziranih kampova.

Saborska je većina prihvatila i nekoliko izvješća o radu državnih tijela, među kojima i Izvješće o primjeni Zakona o pravu na pristup informacijama u 2008. Zasjedanje će se nastaviti u ponedjeljak, kada će se pred zastupnicima naći prijedlog rebalansa državnog proračuna.