c S
Dnevne novosti

Marić: Do sredstava za božićnice preraspodjelom među ministarstvima

23.12.2016 07:20 ZAGREB, 22. prosinca 2016. (Hina), Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u četvrtak, uoči Vladine sjednice, da će Vlada osigurati sredstva za božićnice javnih i državnih službenika preraspodjelom sredstava između ministarstava.
Govoreći o sporazumu sa sindikatima po kojem će oko 240.000 javnih i državnih službenika do kraja godine dobiti božićnice od po 1250 kuna, Marić je podsjetio kako je u proračunu predviđeno oko 700 milijuna kuna za povećanje mase plaća za zaposlene za iduću godinu.

Rebalansom ovogodišnjeg nisu predviđena sredstva za božićnice, ali s obzirom da je to postala naša obveza, jer s javnim službama nije postignut dogovor o nekakvim drugim alternativama, u okviru preraspodjele sredstava imamo zakonsku mogućnost namaknuti ta sredstva i to radimo, rekao je Marić novinarima pred Banskim dvorima.

Upitan otkuda će namaknuti potrebna sredstva, Marić je odgovorio - na svim ministarstvima i podsjetio da je zakonska mogućnost preraspodijeliti do pet posto s pojedinih stavki. Odgovarajući na novinarski upit je li današnja sjednica Vlade posljednja u ovoj godini odgovorio je kako se nada da nije.