c S
Dnevne novosti

USKOK i policija širom Hrvatske uhićuju krijumčare ljudi, droge i oružja

01.04.2009 12:45 ZAGREB, 1. travnja 2009. Policija i USKOK od jutros na području više policijskih uprava provode široku akciju potrage za krijumčarima ljudi, droga i oružja te osobama s tjeralica, a prve informacije o tajnoj pripremljenoj akciji uskoro bi, kako je Hini izjavio ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan, trebalo dati Ravnateljstvo policije. 
"U ovom trenutku mogu samo potvrditi da je akcija u tijeku, a o ostalim pojedinostima javnost će biti obaviještena uskoro", kazao je Cvitan, dodavši da će prve informacije putem priopćenja dati Ravnateljstvo policije u kojemu se za sada nisu mogle doznati nikakve pojedinosti.

Cvitan nije želio potvrditi niti opovrgnuti pisanje internetskih portala da u akciji, koja je navodno počela jutros u 5 sati, sudjeluje nekoliko stotina policajaca te da se odvija širom Hrvatske. "Akcija je širokih razmjera i odvija se na području nekoliko policijskih uprava", kazao je Cvitan, ne želeći otkriti koji je cilj akcije niti potvrditi nagađanja da su na meti i osobe iz krim miljea za kojima su od ranije raspisane policijske tjeralice.