c S
Dnevne novosti

MORH: Nove internetske stranice i časopis na engleskom

01.04.2009 14:25 ZAGREB, 1. travnja 2009., Služba za odnose s javnošću i informiranje Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH (MORH) predstavila je danas na konferenciji za novinare nove internetske stranice toga ministarstva koje će korisnicima biti dostupne tijekom poslijepodneva.
Načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a Goran Grošinić istaknuo je da nove internetske stranice omogućuju bolje, brže i kvalitetnije informiranje javnosti o aktivnostima MORH-a. Uz to, omogućuju kvalitetniji i jednostavniji pristup do željenih sadržaja kao što je multimedija, fotografije, vijesti, informacije o mogućnostima zapošljavanja i sl.

Grošinić je kazao kako, za razliku od dosadašnjih internetskih stranica koje su imale 0,4 gigabajta, nove stranice imaju oko 5,5 gigabajta podataka od čega se većina odnosi na multimedijalne sadržaje. Dodao je da je izrada novih internetskih stranica koštala 199 tisuća kuna, a izradila ih je tvrtka "Neomedia" u suradnji s Službom za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Načelnik Odjela hrvatskih vojnih glasila u sastavu Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a Željko Stipanović, predstavio je prvi broj časopisa na engleskom jeziku "Cromil". Časopis će izlaziti dva puta godišnje s ciljem boljeg informiranja o hrvatskim oružanim snagama u svijetu.