c S
Dnevne novosti

Ministarstvo zdravsta poručuje da je otvoreno za dijalog o Imunološkom zavodu

17.01.2017 07:20 ZAGREB, 16. siječnja 2017. (Hina), Ministarstvo zdravstva priopćilo je u ponedjeljak, nakon što su sindikalni povjerenici Imunološkog zavoda (IMZ) napustili sastanak jer na njega nije došao ministar zdravstva Milan Kujundžić, već predstavnici ministarstva koji se bave problemom IMZ-a, kako je uvijek otvoreno za dijalog o svim konstruktivnim inicijativama usmjerenim na dugoročno rješavanje problema Imunološkog zavoda.
Ministarstvo zdravstva naglašava kako je sindikalne predstavnike primilo izaslanstvo ministarstva u kojem su osim državnog tajnika i pomoćnice ministra bili i stručnjaci upoznati s problematikom Imunološkog zavoda s ciljem održavanja kvalitetnog radnog sastanka, te kako je uvijek otvoreno za dijalog o svim konstruktivnim inicijativama usmjerenim na dugoročno rješavanje problema Imunološkog zavoda.Ispred Ministarstva zdravstva sindikalce je primio državni tajnik Željko Plazonić, pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić, pomoćnica ministra Delfa Radić Krišto i njihovi suradnici sa željom da se na radnom sastanku zajednički razmotre pitanja vezana uz Imunološki zavod, stoji u priopćenju.

Međutim, sindikalci nezadovoljni činjenicom što ih nije primio ministar Kujundžić nisu željeli sudjelovati na sastanku već su ga odmah po početku napustili, izrazivši stajalište kako njihov sugovornik za rješavanje problema IMZ-a može biti samo ministar. U ime sindikalaca na sastanak su došli predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske Željko Klaus i sindikalna povjerenica IMZ-a Lidija Jagarinec te Lea Lupret Prugovečki, vršiteljica dužnosti ravnateljice Imunološkog zavoda kao predstavnik uprave, navodi se u priopćenju.

Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske tražio je  sastanak nakon što je 10. siječnja uputio pismo članovima Vlade tražeći početak pozitivnog rješavanja slučaja IMZ-a koji bi, po njihovu mišljenju, trebao ostati u državnom vlasništvu i nastaviti proizvodnju krvnih derivata i cjepiva, za što treba uložiti najmanje 60-ak milijuna eura.