c S
Dnevne novosti

Božinović s ravnateljicom za proširenje EU-a u britanskom MVP-u

02.04.2009 14:05 ZAGREB, 2. travnja 2009., Državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija RH Davor Božinović sastao se u četvrtak u Zagrebu s ravnateljicom za proširenje Europske unije u britanskom ministarstvu vanjskih poslova Vivien Life, priopćio je MVPEI.
Tom prigodom državni tajnik Božinović zahvalio je na programima pomoći Velike Britanije usmjerenima na pružanje podrške hrvatskom putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji. Izrazio je odlučnost Hrvatske da nastavi započete reforme i naglasio da je ukidanje slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om u tom smislu od velike važnosti.

Ravnateljica Life izrazila je razumijevanje za inzistiranje Hrvatske da se bilateralni spor odvoji od pregovora s Europskom unijom. Kazala je kako Europska unija nema brzih rješenja, ali je izrazila optimizam da će sadašnja situacija biti prevladana. Ponovila je privrženost svoje zemlje procesu proširenja EU-a. Ravnateljica Life čestitala je Hrvatskoj na ulasku u NATO savez.