c S
Dnevne novosti

Hrvatska otvara veleposlanstvo u Južnoj Koreji

13.02.2017 07:05 ZAGREB, 12. veljače 2017. (Hina), Hrvatski veleposlanik u Japanu Dražen Hrastić rekao je korejskim medijima da će Hrvatska ove godine otvoriti veleposlanstvo u Seulu, javlja Korea Times.
Južna Koreja je najveće azijsko tržište hrvatskoj turističkoj industriji.Hrastić je kazao da će Hrvatska ove godine otvoriti veleposlanstvo u Seulu kako bi dodatno potaknula suradnju u ključnim područjima, trgovini, poduzetništvu i investicijama, koja imaju velik potencijal.

"Unatoč činjenici da imamo impresivan rast u broju dolazaka korejskih turista impresivno raste, Hrvatska ovdje nije toliko poznata", rekao je Hrastić, koji iz Tokija pokriva i Južnu Koreju. Godine 2011. Hrvatsku je posjetilo 33.000 južnokorejskh turista, a tri godine poslije već ih je bilo gotovo 265.000.

Podaci za 2016. još nisu poznati, ali očekuje se da broj dolazaka narastao na 400.000. "Imamo puno proizvoda visoke kvalitete koje bismo željeli donijeti na korejsko tržište, poput vina, maslinova ulja, ribljih i mesnih proizvoda", rekao je Hrastić.