c S
Dnevne novosti

Sjednica Vlade u četvrtak u Sisku

23.02.2017 07:30 ZAGREB, 22. veljače 2017. (Hina), Hrvatska Vlada u četvrtak će sjednicu održati u Sisku, glavnina točaka dnevnoga reda odnosi se na projekte vezane uz taj grad i Sisačko-moslavačku županiju, a na sjednici bi trebala biti donesena i odluka o proglašenju Projekta "Hoteli Plat" u Župi dubrovačkoj strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.
Nakon izvješća o dosad učinjenom i o budućim projektima u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji, ministri bi trebali prihvatiti nekoliko zaključaka vezanih uz obnovu i održavanje državnih i županijskih cesta, kao i zaključak o darovanju Gradu Sisku bivše upravne zgrade Željezare kako bi se ostvario projekt Tehnološkog parka Grada Siska.

Sisačko-moslavačkoj županiji bit će pak darovana bivša vojarna u sisačkoj Lađarskoj ulici za unaprjeđenje djelatnosti visokog obrazovanja u županiji, a Sisačkoj županiji, odnosno Župi Svetog Pape Ivana Pavla II. u Petrinji, darovat će se zemljište za izgradnju crkve.

Projekt "Hoteli Plat" u općini Župa dubrovačka, koji bi Vlada sutra u Sisku trebala proglasiti strateškim investicijskim projektom, obuhvaća rekonstrukciju hotelskog kompleksa u resort s pet zvjezdica, kapaciteta od oko 550 smještajnih jedinica uz otvaranje više od 400 radnih mjesta, i to do turističke sezone 2019. godine. Projekt je ukupno vrijedan 428 milijuna kuna. 

Nakon sjednice Vlade bit će potpisani u govori i to:  Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

“Riječ je o dva projekta u sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Vuk Pedišić" - rekonstrukciji bolničkog kompleksa i uspostavi dnevne bolnice te rekonstrukciji bolničkog kompleksa i uspostavi objedinjenog hitnog bolničkog prijema – ukupno vrijednih 88,5 milijuna kuna od čega je 70 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Cilj je projekata povećanje kvalitete i dostupnost usluga u dnevnoj bolnici, odnosno smanjenje troškova hitnog prijema  kvalitetnija medicinska usluga.

Prije sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković posjetit će sisačku Rafineriju nafte gdje će obići postrojenja i sastati se s predstavnicima INA-e i Rafinerije. Uz Plenkovića bit će potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić, ministar pravosuđa Ante Šprlje, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić te državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić.