c S
Dnevne novosti

Barišić: Potaknuti su natječaji za znanstvene centre izvrsnosti i još tri fonda

03.03.2017 07:10 ZAGREB, 2. ožujka 2017. (Hina), Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić izrazio je u četvrtak zadovoljstvo što je njegovo ministarstvo, kada je riječ o realizaciji sredstava iz europskih fondova, u četiri mjeseca uspjelo potaknuti natječaj za znanstvene centre izvrsnosti te još tri veća fonda.
"Htio bih kazati da sam jako sretan što smo od početka mojega mandata, u ovom kratkom vremenu od četiri mjeseca, uspjeli potaknuti natječaj za znanstvene centre izvrsnosti koji realiziraju sredstva u iznosu od 380 milijuna kuna", rekao je Barišić novinarima ispred Vlade.

Dodao je da su potaknuta još tri veća fonda - za strukovno obrazovanje, više od milijardu i 117 milijuna kuna, za stipendije 459 milijuna kuna te fond vezan uz razvoj obrazovanja. "Procesi koji su sada na vidiku upravo u ovom resoru, omogućuju da naša znanost, ulaganje u znanost i obrazovanje imaju veća sredstva nego što su ikad do sada imali i to je jedna od stvari za koje mislim da je jako važna", rekao je Barišić.