c S
Dnevne novosti

Matković o ravnopravnost spolova i participaciji žena u politici

14.04.2009 21:25 ČAKOVEC, 14. travnja 2009., Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Hrvatske Bianca Matković smatra da o ravnopravnosti spolova i participaciji žena u politici ne treba govoriti samo uoči izbora, već tijekom cijeloga mandata.
Matković je to izjavila večeras uoči izborne skupštine Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Međimurske županije u Čakovcu istaknuvši da Zajednica može puno pridonijeti uključivanju žena u politiku. Podsjetivši da je Vlada već donijela Zakon o ravnopravnosti spolova, Bianca Matković istaknula je da je cilj Zajednice "Katarina Zrinski" progovoriti o svim problemima koji muče hrvatske građane i pomoći gdje je to moguće.

Dodala je da se, uz humanitarni rad, Zajednica bavi i politikom te se osvrće i progovara i o poduzetništvu, gospodarskoj krizi, euroatlantskim integracijama, vanjskoj politici, zaštiti okoliša, ali i o borbi protiv droge i nasilja u obitelji.

Istaknuvši da je žensko zdravlje jedna od tema kojoj Zajednica posvećuje pozornost, državna tajnica Bianca Matković najavila je da će se u Čakovcu uskoro održati edukativna tribina, 14. po redu, koja će se organizirati u okviru kampanje "Sve za nju" kojoj je pak cilj educiranje o obiteljskom i društvenom problemu raka dojke i grlića maternice. Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" u Hrvatskoj okuplja 55.000 žena i najveća je organizacija žena u našoj zemlji.