c S
Dnevne novosti

Moody's povećao kreditni rejting MOL-a na Baa3 sa stabilnim izgledima

03.04.2017 07:15 ZAGREB, 1. travnja 2017. (Hina), Agencija Moody's povećala je kreditni rejting mađarskom MOL-u na Baa3 sa stabilnim izgledima, priopćeno je iz te mađarske kompanije.

Moody's je zaključio da su novi rejting i s njim povezani stabilni izgledi najviše rezultat MOL-ove snažne likvidnosti i financijskoj profila s očekivanim pozitivnim FCF-om, snažnih rafinerija i marketinga u regiji jugoistočne Europe, integriranog poslovnog profila koji je pokazao otpornost kompanije kada se radi o padu cijena nafte te integracije u maloprodaji i petrokemiji koje služe kao važan prodajni kanal.

"Vrlo smo zadovoljni investicijskim kreditnim rejtingom Moody'sa koji potvrđuje naš otporan integrirani poslovni model i snažan financijski profil", rekao je Jozsef Simola, financijski direktor kompanije. Dodao je da je kompaniji cilj, u skladu s dugoročnom strategijom do 2030., "predvoditi industrijsku transformaciju u regiji jugoistočne Europe, zadržavajući istovremeno čvrstu bilancu i snažnu likvidnost", kazao je Simola.