c S
Dnevne novosti

Split preuzela Vladina povjerenica Branka Ramljak

12.04.2017 07:30 SPLIT, 11. travnja 2017. (Hina), Nekadašnji gradonačelnik Splita Ivo Baldasar u utorak je u gradskoj upravi Vladinoj povjerenici Branki Ramljak predao primopredajno izvješće i tom prilikom poručio kako je više nego zadovoljan izborom povjerenice, s obzirom da je i osobno poznaje pa joj grad mirne savjesti ostavlja tijekom sljedeća dva mjeseca do lokalnih izbora. 
Baldasar je kazao kako će on i njegov dojučerašnji zamjenik Goran Kovačević biti povjerenici Branki Ramljak na raspolaganju za bilo koji odgovor ili nešto drugo, u čemu joj mogu pomoći ili dati objašnjenje. Branka Ramljak će obavljati poslove iz nadležnosti Gradskog vijeća i splitskog gradonačelnika, a tijekom obraćanja je izjavila kako će joj u prijelaznom razdoblju ovlasti biti uglavnom tehničke naravi, kao i da joj je zadatak da grad normalno funkcionira te da obveze preuzete u prethodnom razdoblju dovede do kraja.

Ramljak: U iduća dva mjeseca omogućit ćemo 'hladni pogon' i za grad važne druge aktivnosti 

"Split je prvi put u ovakvoj situaciji, no u Hrvatskoj nažalost imamo dosta primjera gdje postoje povjerenici. Ja sam s njima već stupila u kontakt, međusobno se čujemo. Nadam se da ne bi trebalo biti problema. Proračuna nema, a ono što ćemo omogućiti da funkcionira je hladni pogon i neke aktivnosti koje su tijekom sljedeća dva mjeseca važne za naš grad, posebno fešta Sv. Duje, pa ćemo voditi računa da se sve odvija u okviru naših mogućnosti", kazala je Ramljak. 

Zahvalila je Ivi Baldasaru i njegovim zamjenicima Goranu Kovačeviću i Aidi Batarelo, koja se danas nije pojavila na primopredaji. Rekla je da su to ljudi koji jako vole grad Split i koji su u posljednje četiri godine sve usmjerili za dobrobit grada. Istaknula je i da je Split poseban i različit, no da nema razloga da ne budu zajedno u svim važnim pitanjima. 

Vlada RH je na sjednici 6.travnja donijela rješenje o istovremenom raspuštanju Gradskog vijeća Grada Splita i razrješenju gradonačelnika Baldasara i njegovih zamjenika. Na istoj sjednici je doneseno i rješenje o imenovanju Branke Ramljak za povjerenicu Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika.