c S
Dnevne novosti

U dva mjeseca osam tisuća zahtjeva za paket mjera "Od mjere do karijere"

03.05.2017 07:25 KARLOVAC, 2. svibnja 2017. (Hina), U dva mjeseca, koliko se primjenjuje paket mjera "Od mjere do karijere" kojim je osigurano 1,5 milijarda kuna, zahtjev je za neku od tih mjera podnijelo više od osam tisuća mogućih korisnika, a Ministarstvo rada i mirovinskog sustava do kraja godine u njih namjerava uključiti 50 tisuća korisnika, rekao je u utorak u Karlovcu  državni tajnik tog ministarstva Marko Pavić. 
Predstavljajući aktivne mjere zapošljavanja na tribini Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" u karlovačkoj Gradskoj knjižnici, Pavić je rekao kako je riječ o prijašnjih 40 mjera koje su sažete u devet, kroz razne kombinacije, te ih je potrebno dobro promovirati da bi ostvarile što bolje rezultate, to prije što su, ocijenio je, "ovako osvježene pristupačnije korisnicima".

Kako je rekao, upravo se osniva radna skupina koja bi do jeseni trebala analizirati učinke tog paketa mjera. Na pitanja o mirovinskoj reformi i najavama da će se pomicati dobna granica za odlazak u mirovinu, Pavić je odgovorio da će se "pitanja o izmjenama Zakona o mirovini otvarati krajem godine". 

"Za sada mogu reći tek da radimo analize i tek treba vidjeti koje su opcije moguće da bi se zadovoljila opstojnost mirovinskih fondova s jedne strane te zahtjevi Europske unije i ono što je potrebno učiniti za učinkovitu reformu mirovinskog sustava", rekao je Pavić.