c S
Dnevne novosti

Zatvoren Twining projekt "Podrška zatvorskom sustavu Republike Hrvatske"

24.05.2017 07:30 ZAGREB, 23. svibnja 2017. (Hina), IPA 2012 Twining projekt "Podrška zatvorskom sustavu Republike Hrvatske" čiji je cilj bio pridonijeti poboljšanju stručnih i upravljačkih sposobnosti službenika u hrvatskom zatvorskom sustavu zatvoren je u utorak u Ministarstvu pravosuđa, a na svečanosti je istaknuto da je tijekom projekta iskazana potreba otvaranja zatvorskog sustava prema javnosti te nužnost upoznavanja javnosti s ulogom tog sustava u društvu.
Državni tajnik Kristian Turkalj zahvalio je u ime Ministarstva pravosuđa na dobroj suradnji tijekom provođenja projekta naglasivši kako su tijekom projekta provedene izuzetno korisne i kvalitetne aktivnosti u koje su bile uključene sve ustrojstvene jedinice zatvorskog sustava, dotaknute sve važne teme te kako je dobivena analiza zakonodavnih okvira.

"Tijekom projekta iskazana potreba otvaranja zatvorskog sustava prema javnosti te nužnost upoznavanja javnosti s ulogom zatvorskog sustava u društvu", istaknuo je.Prvi tajnik u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke Karl Thomas Lipp izrazio je zadovoljstvo nastojanjima Hrvatske za poboljšanjem u području pravosuđa i istaknuo kako Hrvatska, razvojem pravosuđa i poboljšanjem njegove učinkovitosti, naglašava važnost ove teme u našem društvu.

Naglasio je da ne sumnja u značajan doprinos ovoga projekta, poboljšanje kvalitete hrvatskog zatvorskog sustava i njegovo osnaženje u budućnosti.Svečanost su organizirali Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske, Savezna Republika Njemačka koju predstavlja Njemačka zaklada za međunarodnu pravnu suradnju (IRZ), Kraljevina Španjolska koju predstavljaju Uprava za zatvorski sustav Ministarstva unutarnjih poslova Kraljevine Španjolske (SGIP) i Međunarodna latinoamerička zaklada za upravu i javne politike (FIIAP).

Ovim projektom stavljen je dodatni naglasak na implementaciju Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda u zatvorskom sustavu.Projekt je započeo u ožujku prošle godine i trajao je 15 mjeseci. U provedbi projekta sudjelovalo je 25 stručnjaka iz Njemačke i Španjolske. Sveukupna vrijednost projekta je 700.000 eura, a financirala ga je Europska unija.