c S
Dnevne novosti

Odobreno bespovratnih 20 milijuna kuna za projekt 'Trokut' u Šibeniku

06.06.2017 07:17 ŠIBENIK, 5. lipnja 2017. (Hina), Grad Šibenik ostvario  je 20 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije za projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, a šibenski kvart Mandalinu gdje će graditi novi centar obišao je prvog dana drugog mandata gradonačelnik Željko Burić.  
Suvremeno opremljen Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se u Šibeniku s ciljem poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta u Šibensko- kninskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta iznosi 27.722.245,10 kuna."Ovaj inovativni projekt privući će brojne mlade ljude iz cijelog svijeta upravo u Šibenik koji će im postati nezaobilazna točka u kreiranju novih ideja i novih poslova.  Želja nam je da u naš grad dolaze mladi koji su željni kombinacije odmora i rada. 

U budućem Centru dobit će svu potrebnu infrastrukturu za razvoj svojih poslovnih ideja, a istovremeno će moći uživati u odmoru. Ovim projektom nastavljamo raditi na pozicioniranju Šibenika kao grada znanja i novih, inovativnih tehnologija", rekao je u ponedjeljak gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska lokacije na kojoj će se graditi budući Centar.

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 četvornih metara te će biti najsuvremenije opremljen. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo.

Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. U sklopu projekta, uredit će se okoliš i pristupna cesta. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak  naglasio je da je Šibenik atraktivna turistička destinacija, a projektom će poslovnim ljudima osigurati i radni ambijent po modelu Holiworka.

Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe,  Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.Ukupna vrijednost projekta iznosi 27.722.245,10 kuna.