c S
Dnevne novosti

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice odlučivala i o kadrovskim pitanjima

16.06.2017 07:40 ZAGREB, 14. lipnja 2017. (Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u srijedu raspravljala i o kadrovskim pitanjima - odlučila o imenovanjima i razrješenjima, pa je tako za državnoga tajnika u Ministarstvu pravosuđa  imenovala mr. sc. Josipa Salapića, u  Ministarstvu unutarnjih poslova Žarka Katića, a za pomoćnike ministra financija imenovani su Hrvoje Radovanić i Stipe Župan.
Na zatvorenome dijelu svoje 42. sjednice Vlada je utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara  - Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača (EPSCO) koje će se održati 15. i 16. lipnja 2017. godine, Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) 16. lipnja, Vijeća za okoliš (ENVI) 19. lipnja, Vijeća za vanjske poslove (FAC) 19. lipnja, Vijeća za opće poslove (GAC) 20. lipnja, Vijeća za opće poslove članak 50. (GAC Article 50), 20. lipnja 2017. godine, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Vlada je prihvatila i usmeno izvješće o provedbi Nacionalnoga programa reformi 2017. godine, za svibanj 2017., usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu.Razriješen je dio dosadašnjih ravnatelja ureda-tajnika radnih tijela, imenovan je dio novih ravnatelja ureda-tajnika radnih tijela, sukladno izmjenama Poslovnika Vlade Republike Hrvatske, s danom 16. lipnja 2017. godine. Ines Uglešić razriješena je dužnosti ravnateljice Ureda Koordinacije za gospodarstvo i društvene djelatnosti, te je imenovana ravnateljicom Ureda Koordinacije za gospodarstvo i strukturne reforme - tajnicom.

Robert Matijević razriješen je dužnosti ravnatelja Ureda Koordinacije za pravosuđe i upravu, te je imenovan ravnateljem Ureda Koordinacije za sektorske politike – tajnikom. U Povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale osobe imenovani su predsjednik, članovi i tajnica Povjerenstva, kao predstavnici nadležnih ministarstava i ustanova. 

Za predsjednika Povjerenstva imenovan je Stjepan Sučić, za članove Sonja Raguž, Zoran Piličić, Vedrana Šimundža Nikolić, Toma Galli, Denis Kovačić, dr. med., Jasmina Dolmagić, Robert Filipović-Peršin, Nera Patrlj Sertić, prof. dr. Milovan Kubat i Robert Markt., a za tajnicu toga vladina povjerenstva Višnja Bilić. Vlada je razriješila dosadašnjega predsjednika i članove Stalnoga povjerenstva za provedbu integracije stranaca u hrvatsko društvo - mr. Branka Sočanca, Ines Krajčak, dr. Vesnu Batistić Kos, mr. Ivu Prpić, mr. Luku Vončinu, dr. med., Ankicu Nježić, Viktoriju Rončević, Vladimira Stojsavljevića, dr. Borku Bobovec, Stanka Janića, Mirelu Stanić-Popović, Petra Barišića i dr. Igora Vidačka.

Vlada je imenovala novoga predsjednika i članove Stalnoga povjerenstva za provedbu integracije stranaca u hrvatsko društvo, kao predstavnike nadležnih ministarstava, ostalih tijela državne uprave i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Za novoga predsjednika imenovan je dosadašnji - mr. Branko Sočanac, a za članove dr. Damir Trut, Marija Pletikosa, dr. Ružica Palić Kramarić, dr. Ivica Poljičak, Momir Karin, mr. Danijel Žamboki, Marija Knežević Kajari, Kristina Bilić, Zrinka Ujević, Krunoslav Katičić, Nikola Mažar, Ivana Perkušić, Iva Rašić i Marina Nekić.

Utvrđen je prijedlog odluke o razrješenju komodora Ive Raffanellija, dosadašnjega zapovjednika Obalne straže Republike Hrvatske, s danom 31. prosinca 2017., radi odlaska na novu dužnost, te prijedlog odluke za imenovanje kapetana bojnog broda Milana Blaževića za novog zapovjednika Obalne straže Republike Hrvatske, s danom 1. siječnja 2018. godine. 

Ti prijedlozi upućeni su na donošenje predsjednici Republike.Povučeno je ovlaštenje državnom službeniku dr. med. Veliboru Drakuliću za obavljanje poslova glavnoga tajnika Ministarstva zdravstva, a on je istodobno imenovan za glavnoga tajnika Ministarstva zdravstva, na temelju provedenoga postupka po raspisanom javnom natječaju.

Vlada je, na osobni zahtjev, razriješila dosadašnju članicu Upravnoga vijeća Imunološkog zavoda Kristinu Hrgar, te je za novu članicom Upravnoga vijeća imenovala prim. dr. sc. Delfu Radić-Krišto. Utvrđen je prijedlog odluke o razrješenju, na osobni zahtjev, predsjednice Vijeća za elektroničke medije Mirjane Rakić i članice Vijeća Vesne Roller zbog isteka mandata, te prijedlog odluke o imenovanju predsjednika Vijeća za elektroničke medije iz reda imenovanih članova Vijeća, kao i imenovanje dijela članova Vijeća, na temelju provedenoga postupka po objavljenom javnom pozivu, te su upućeni u Hrvatski sabor na donošenje.

Za predsjednika Vijeća predlaže se Damir Hajduk, a za članove Anita Malenica, mr. Davor Marić i Vanja Gavran.