c S
Dnevne novosti

Plenković i Mogherini za jačanje EU-a kao globalnog aktera

21.07.2017 07:10 ZAGREB, 20. srpnja 2017. (Hina), Izgradnja zajedničke europske vanjske, sigurnosne i obrambene politike dodatno osnažiti značaj Europske unije kao globalnoga aktera, suglasili su se u četvrtak u Zagrebu hrvatski premijer Andrej Plenković i visoka dužnosnica EU-a Federica Mogherini.
Plenković se u Banskim dvorima sastao s predstavnicom Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Mogherini kojoj je ovo prvi službeni posjet Zagrebu.Razgovarali su o vanjskopolitičkim i sigurnosnim izazovima koji stoje pred Europskom unijom, o njezinom proširenju na jugoistok Europe i migracijama, priopćila je vlada.

Hrvatski premijer je u razgovoru s potpredsjednicom Komisije naglasio kako je za stabilnost i sigurnost jugoistoka Europe važno isticanje jasne europske perspektive svih država u tom području,  ali i individualnoga pristupa u ispunjavanju uvjeta i temeljnih europskih vrijednosti. Ponovio je da će Hrvatska svima pružiti političku podršku i konkretnu tehničku pomoć u reformama koje moraju provesti na svom europskome putu, navodi se u priopćenju.