c S
Dnevne novosti

Sreten Jocić odbacio sve sumnje u umiješanost u ubojstvo Ive Pukanića

29.04.2009 00:21 BEOGRAD, 29. travnja 2009.(Hina), Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam, odbacio je u utorak navečer na saslušanju sve sumnje da je umješan u ubojstvo vlasnika tjednika "Nacional" Ive Pukanića, rekavši da je uvučen u policijsko - političke igre u Hrvatskoj, javili su beogradski elektronski mediji.
Jocić je na saslušanju u beogradskoj policiji, a ne pred istražnim sucem, kako su prvobitno izvjestili neki beogradski mediji, kazao kako protiv njega ne postoji niti jedan dokaz koji ga može povezati s tim ubojstvom. Jocićev branitelj Zdenko Tomanović, koji je prisustvovao saslušanju, rekao je da je njegov klijent kategoričan u tome da ne postoji niti jedan dokaz njegove umiješanosti u ubojstvo Pukanića, jer, kako je rekao, Jocić nema veze s tim i ne želi se izjašnjavati u povodu glasina.

"Na moj zahtev on je odbio izjašnjavati na glasine, novinske natpise, bilo čije komentare, ali je jasno stavljeno do znanja nadležnim organima da će na svaki dokaz pribavljen u skladu sa međunarodnim pravom i našim zakonima Jocić izjašnjavati", rekao je Tomanović srbijanskoj državnoj televiziji RTS. Tomanović je istaknuo kako njegov branjenik smatra da je na taj način, bez dokaza i uz neprovjerene glasine, srbijansko tužiteljstvo "gurnulo svog državljanina u obračune policijsko - obavještajnih struktura i podzemlja u Hrvatskoj", stavljajući mu na teret najteže kazneno djelo.

Nakon što je saslušan u nazočnosti svoga branitelja i zamjenika specijalnog tužitelja, Jocić bi u srijedu, najkasnije do 21 sat navečer, kada mu ističe mjera policijskog zadržavanja od 48 sati, trebao biti izveden pred istražnog suca Specijalnog suda u Beogradu, gdje će također biti saslušan. Po završetku saslušanja Jocića, istražni sudac trebao bi donijeti odluku o mogućem pokretanju istrage protiv osumnjičenog i određivanju pritvora.

Sreten Jocić nalazi se od ponedjeljka navečer u dvodnevnom policijskom pritvoru, gdje je priveden nakon što ga je srbijanska policija uhitila po nalogu Specijalnog tužiteljstva, zbog sumnje da je umješan u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića.