c S
Dnevne novosti

Pravosuđe u BiH uopće ne funkcionira - ministar

16.08.2017 07:10 SARAJEVO, 15. kolovoza 2017. (Hina), Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u utorak je oštro kritizirao pravosuđe u zemlji ustvrdivši kako ono uopće ne funkcionira što je razlog da je BiH zapravo, kako je kazao,  "razvaljena država".
Mektić koji je i ranije kritizirao tužiteljstva i sudove u BiH upozoravajući kako ne rade posao za koji su plaćeni zbog čega u zemlji cvjetaju kriminal i korupcija sada je otišao korak dalje do krajnosti zaoštrivši svoje optužbe i to nakon otvorenih javnih sukoba između njega i nekih članova Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV), tijela zaduženog za imenovanje sudaca i tužitelja i nadzor nad njihovim radom.

Mektić je i članove VSTV-a optužio za pasivnost i nezainteresiranost da se rad sudova i tužiteljstava poboljša."U ovoj zemlji ništa ne funkcionira jer nemamo trećeg stupa vlasti, pravosuđa", kazao je Mektić na konferenciji za novinstvo u Sarajevu čiji je povod bila prepirka koja se u proteklim danima proširila društvenim mrežama i u kojoj su neki sudionici davali potporu Mektiću i njegovim kritikama VSTV-u uključujući tu i optužbe na račun potpredsjednice tog tijela Ružice Jukić.

Jukić je na temelju komentara koji su se pojavili na Facebooku dobila i policijsku zaštitu a ministar sigunosti to je okvalificirao kao najobičniju manipulaciju i zloporabu ovlasti najavivši kako će zbog toga biti pokrenuta interna istraga unutar policijskih tijela koja su to odlučila.

Odgovorni u VSTV-u kao i u pravosudnim tijelima uključujući Tužiteljstvo BiH zapravo uopće ne rade svoj posao a dižu galamu o navodnoj ugroženosti samo  kako bi sebi dali važnost koju ne zaslužuju, ocijenio je Mektić. "Neka mi netko kaže kako se to oni bore protiv kriminala i korupcije", prozvao je Mektić nositelje pravosudnih dužnosti u BiH.