c S
Dnevne novosti

Župan Galić proglasio elementarnu nepogodu od suše za veći dio Vukovarsko-srijemske županije

05.09.2017 07:10 VUKOVAR, 4. rujna 2017. (Hina), Zbog velikih šteta nastalih ljetos na poljoprivrednim kulturama od suše i visokih temperatura, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić proglasio je u ponedjeljak elementarnu nepogodu za gradove Ilok, Otok, Vukovar i Županju te 20-tak općina. 
Radi se o općinama Andrijaševci, Babina Greda, Bogdanovci, Borovo, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradište, Gunja, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Negoslavci, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Mikanovci, Štitar, Tordinci, Vođinci i Vrbanja. 

Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda spomenutih gradova i općina obvezana su da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće  s procjenom ukupne štete te ga dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a procijenjene poljoprivredne štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi. 

Proglašenje elementarne nepogode od suše koja je od srpnja do rujna pogodila Vukovarsko-srijemsku županiju, županu Galiću je predložilo Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.