c S
Dnevne novosti

USKOK i policija otkrili "kupovanje" vozačkih ispita u Križevcima

07.05.2009 12:00 ZAGREB/KOPRIVNICA, 7. svibnja 2009.(Hina), Policija i USKOK proveli su još jednu antikorupcijsku akciju na koprivničko-križevačkom području usmjerenu na "kupovanje" vozačkih ispita B kategorije u jednoj auto-školi u Križevcima.
U operativnoj akciji "Petlja" USKOK je podnio kaznene prijave protiv devet osoba, koje se tereti za primanje i davanje mita, protuzakonito posredovanje i zlouporabe položaja i ovlasti, izvijestila je policija.

Uz vlasnika križevačke auto-škole i jednog od njegovih instruktora vožnje, prijavljena su tri ovlaštena ispitivača Hrvatskog autokluba (HAK) te četiri "vozačice" u dobi od 24 do 33 godine.

U priopćenju Policijske uprave koprivničo-križevačke navodi se da je vlasnik i odgovorna osoba auto-škole s ovlaštenim ispitivačima HAK-a dogovarao siguran prolazak na vozačkom ispitu, za što je primao novac od zainteresiranih kandidata koji je dijelio s ispitivačima. Nezakonito dobivena uvjerenja o položenom vozačkom ispitu na taj su način ishodile četiri osumnjičenice s područja Koprivničko - križevačke županije.

U policiji kažu da nastavljaju istraživati poslovanje ove auto-škole te da će protiv odgovornih pokrenuti upravni i inspekcijski postupak kako bi im se zabranio rad i oduzele licence.