c S
Dnevne novosti

MUP: Do kraja godine intenzivirat će se postupci ugovaranja i realizacije nabave odore i tehnike

18.09.2017 07:05 ZAGREB, 16. rujna 2017. (Hina), Ministarstvo unutarnjih poslova odgovorilo je u subotu na zahtjev Sindikata policijskih službenika, koji je od resornog ministra Davora Božinovića zatražio da hitno osigura u proračunu sredstva za novu, kvalitetnu opremu i odoru, najavivši da će se u idućih 60 dana intenzivirati postupci ugovaranja i realizacije nabave radne odore i tehnike.
MUP u priopćenju ističe da se ministar Božinović od preuzimanja dužnosti u lipnju, sa svojim najužim timom suradnika suočio i uhvatio u koštac s naslijeđenim stanjem nedovoljne i neadekvatne opremljenosti policijskih službenika i upravo na rješavanje tog pitanja usmjerio sve svoje kadrovske i financijske potencijale. Napominju da, iako je i ranije bilo prilike za rješavanjem ovog važnog pitanja za hrvatsku policiju, ono nije rješeno na zadovoljavajući način.

"Prioritet je ovog vodstva Ministarstva, da s novim stručnim suradnicima, uspješno provedu i realiziraju ranije neuspjele postupke javne nabave zbog čega su izvršene i određene kadrovske promjene. U idućih 60 dana, odnosno do kraja tekuće godine, će se intenzivirati postupci ugovaranja i realizacije nabave prioritetno po pitanju radne odore, jednako tako i tehnike", navodi MUP.

Ističući da sveobuhvatno i strateški pristupaju svim segmentima nabave i opremanja koji se odnose na potrebe policijskih službenika, bilo da se radi o nabavi streljiva, lisica ili drugih dijelova odore ili opreme, najavljuju da će o svakom napretku u realizaciji tog cilja uskoro obavijestit javnost i svoje reprezentativne sindikalne partnere, s kojima, kažu, dijele zajednički cilj. 

Sindikat policijskih službenika uputio je u subotu ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću otvoreno pismo u kojemu ga je zatražio da hitno osigura u proračunu sredstva za novu, kvalitetnu opremu i odoru, kako bi policija na siguran način obavljala svoj posao. Neposredan povod za pismo je slučaj dovođenja na sud osumnjičenoga za oružanu pljačku u Dubrovniku, koji se, kako su istaknuli, "s lakoćom" oslobodio lisica, što su zabilježili mediji.