c S
Dnevne novosti

Konstituirajuća sjednica Povjerenstva za unaprjeđenje zaštite od nasilja u obitelji

11.05.2009 14:44 ZAGREB, 11. svibnja 2009.(Hina), Konstituirajuća sjednica Povjerenstva za unaprjeđenje zaštite od nasilja u obitelji održana je pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor koja je ocijenila da je Povjerenstvo još jedan doprinos u zaštiti od nasilja u obitelji, priopćio je danas Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske.
U raspravi o Izvješću o provedbi Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji članice i članovi Povjerenstva donijeli su zaključak da se uz tekst Izvješća predloži Vladi da se upozore tijela koja nisu provela mjere da to hitno učine ili da izvijeste Povjerenstvo zašto to nisu učinili, navodi se u priopćenju.

Na današnjem Povjerenstvu, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izvijestila je o izmjenama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Izmjenu Zakona potaknula je Vlada zbog velikog broja prekršajnih i kaznenih djela nasilja u obitelji, a odredbe Zakona usklađene su s međunarodnim preporukama i Nacionalnom strategijom zaštite od nasilja u obitelji, navodi u priopćenju vladin Ured za odnose s javnošću.