c S
Dnevne novosti

Karamarko: za Glavašem raspisana međunarodna tjeralica

12.05.2009 14:44 TOVARNIK, 12. svibnjaHina, Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je u Tovarniku da je za Branimirom Glavašem danas raspisana međunarodna tjeralica.
"Tjeralica je izdana, ići ćemo preko Interpola, a vidjeli ste kakav Glavaš ima status u BiH. To je, rekao bih, izvan ingerencije našeg djelovanja", izjavio je Karamarko dodajući kako hrvatska policija kontaktira s policijom BiH. "BiH policija ima svoju proceduru. Glavaš će bit pozvan na razgovor ako već nije, a nakon toga će odlučiti što će s građaninom svoje Republike", rekao je Karamarko.

Ministar Karamarko u Tovarniku je danas otvorio Ured vukovarsko-srijemske Policijske uprave za upravne poslove koji je mjerodavan za općine Tovarnik, Lovas i Tompojevce. Komentirajući jučerašnju izjavu Vladimira Šišljagića kako bi Branimir Glavaš mogao bit likvidiran, ocijenio je da je riječ o neozbiljnoj izjavi te istaknuo da je Šišljagić takve informacije, ako ih ima, dužan prijaviti.

Šišljagić je jučer na konferenciji za novinstvo izjavio kako bi Glavaša "netko mogao i fizički likvidirati". "I u Zagrebu i u Osijeku bili smo svjedoci fizičkih likvidacija, i to ne jednom. Prema tome, uopće ne isključujem tu mogućnost", izjavio je Šišljagić, a na pitanje tko bi mogao biti naručitelj odgovorio je: "To pitajte one koji se bave s tim. Da pitamo Fabera?"